Top 10 filmat më të mirë të të gjitha kohërave

Top 10 filmat më të mirë të të gjitha kohërave

Çdo dhjetë vjet revista e filmit “Sight and Sound” zhvillon një vrojtim mbarëbotëror të kritikëve të filmit për të vendosur se cilët filma konsiderohen të jenë më të mirët e të gjitha kohërave. Kjo praktikë nisi që më 1952 dhe sondazhi në fjalë tashmë gjerësisht pranohet si më i rëndësishmi dhe më i besueshmi.

358 regjisorë filmash votojnë për ta bërë listën e filmave më të mirë të të gjitha kohërave.

Por, cila është lista e sondazhit të fundit?

1. “Tokyo Story” – Yasujiro Ozu (1953)

2. “2001: A Space Odyssey” – Stanley Kubrick (1968)

3. “Citizen Kane” – Orson Welles (1941)

4. “8 ½” – Federico Fellini (1963)

5. “Taxi Driver” – Martin Scorsese (1976)

6. “Apocalypse Now” – Francis Ford Coppola (1979)

7. “The Godfather” – Francis Ford Coppola (1972)

8. “Vertigo” – Alfred Hitchcock (1958)

9. “Mirror” – Andrei Tarkovsky (1974)

10. “Bicycle Thieves” – Vittorio De Sica (1949) 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *