Prill 2018

Pesë lëvizje absolute, për të qenë më bindës dhe më joshës

Taktika të mbështetura nga më shumë se tridhjetë vite studime psikologjike, për t’u përmirësuar në artin delikat dhe të vështirë të manipulimit  Quajeni bindje ose – pa shumë zbukurime fjalësh – manipulim. Jo domosdoshmërisht duhet të ketë një konotacion të fortë negativ: ne përpiqemi për të sjellë të tjerët në anën tonë, gjatë gjithë kohës, qoftë kur duam të bindim partnerët që të shohin serialin tonë të preferuar, qoftë kur

Sa shpejt mund të reagojë truri i njeriut?

Koha më e shpejtë e reagimit e matur ndonjëherë në trurin e një njeriu është 101 milisekonda – një kufi i trupit tonë, që mund të mendoni se gjen zbatim tek njerëzit në përgjithësi. Problemi: Disa njerëz nuk janë të gatshëm ta pranojnë këtë limit. Pilotët e garave të shpejta, për shembull, marrin kthesa me shpejtësi 150 km në orë dhe duhet që të jenë në gjendje të reagojnë dy

10 fakte gjeografike që ngjallin kureshtje

Gjeografia është një shkencë që ndryshon vazhdimisht si nga efektet politike ashtu edhe nga shkaqe natyrore. Në botë ekzistojnë shumë dukuri të rralla, situata gjeografike të çuditshme dhe të dhëna kurioze që me raste nuk kanë një origjinë të qartë. Ja 10 faktet që na kanë tërhequr vëmendjen. Emri i një qyteti më i shkurtër në botë. Emri i qytetit më të shkurtër në botë nuk është A. Në të

Nuk i pret thonjtë qe 19 vjet

Këngëtarja Chris ”The Duchess” Walton nga Las Vegas serish ka treguar thonjtë e saj, të cilët gjithmonë i përgjigjen kombinimit të veshjes. Ajo nuk i ka prerë thonjtë për 19 vjet. Nëna e pesë fëmijëve thotë se pa problem kryen të gjitha punët e shtëpisë dhe krahas kësaj ajo i bie edhe pianos. Thonjtë e Chris janë mbi 6 metra të gjatë.

5 zakonet që të zgjasin jetën me më shumë se një dekadë

Njerëzit që iu nënshtrohen këtyre pesë zakoneve në moshë madhore, mund ta shtojnë jetëgjatësinë e tyre më shumë se një dekadë. Këto përfundime bazohen në një studim që është bërë mbi mënyrën si ndikohet jetëgjatësia në kushte të ndyshme jetese. Studiuesti përdorën pyetësorët për stilin e jetesës dhe të dhënat mjekësore të rreth 123,000 vullnetarëve, për të  kuptuar se sa më shumë do të jetonte një njeri nëse do të

Kina gjen një metodë interesante për ngritjen e efikasitetit në punë

Kina është duke ‘mihur’ të dhënat direkt nga truri i punëtorëve përmes kapelave që lexojnë mendjen për të gjetur punonjësit me depresione. Monitorimi i aktivitetit të trurit bëhet në fabrika dhe ushtri. Teknologjia punon duke vendosur sensorë pa tela në kapela. Kur kombinohet me inteligjencën artificiale, gadgets mund të zbulojë ankthin. Punonjësit përdorin këtë teknologji për të zgjeruar produktivitetin  dhe profitin. Një teknologji e tillë është praktikuar nga kompania e energjisë State

Këto janë ushqimet që luftojnë celulitin

Duke qenë se vera është shumë pranë të gjithë po mendojnë për plazhin. Dhe një prej shqetësimeve kryesore të verës është pamja e trupit, kryesisht celuliti. Shfaqja e celulitit ka të bëjë me mënyrën e jetesës dhe ushqimet që konsumoni, prandaj mund të bëni diçka për të parandaluar shfaqjen apo shtimin e tij. Më poshtë po listojmë 8 prej ushqimeve që luftojnë celulitin dhe nëse ai është me të vërtetë

Ky është shteti që ndërtoi një kompjuter, i cili punonte me ujë në vitin 1936

Para zvogëlimit dhe miniaturizimit të transistorëve, kompjuteri kishte një sistem mjaft të dukshëm përllogaritës si: ingranazhet, akset, rruazat, levat dhe nje lloj burimi energjie për të mirëfunksionuar. Valadimir Lukyanov ndërtoi diçka të përafërt në 1936, por ai përdoi ujë për krijimin e kompjuterave, që shërbenin për zgjidhjen e pjesshme të disa ekuacioneve. Në fotot e kompjuterit të Lukjanov, dallohen sisteme të komplikuara me tuba të ndërlidhura, nga ku kalonte dhe

Ramazani shumë afër, në këtë orë do të jetë syfyri dhe iftari i parë

Çdo vit për muajin e shenjtë të Ramazanit, miliona myslimanë në të gjithë botën agjërojnë për 30 ditë nga mëngjesi në mbrëmje. Por, ky muaj është shumë më tepër se thejsht agjërim. Agjërimi i këtij muaji në shumë ajete të Kur’anit (libër i shenjtë) thuhet se është obligim apo (farz) për besimtarët e fesë islame. Dihet se tani kanë mbetur më pak se një muaj kur do të startohet me

Moti sot

Sipas Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës, në pesë ditët e ardhshme vendi ynë do të vazhdojë të mbetet nën ndikimin e masave të ajrit me presion të ngritur atmosferik. Në këto kushte do të mbajë mot i ndryshueshëm me diell dhe vranësira të cilat gjatë javës vende-vende do të sjellin riga lokale të shiut, derisa në fundjavë pritet të ketë reshje të intensitetit mesatar dhe lokalisht të lartë. Temperaturat minimale do