Vetë bëni masazh qafës, duke shtypur këto pika: shtangimi dhe dhembja pushojnë për pesë minuta

Vetë bëni masazh qafës, duke shtypur këto pika: shtangimi dhe dhembja pushojnë për pesë minuta

Dhembja e qafës mund të jetë pjesë e simptomave të ashtuquajtura “sindromë cervikale”, ndër të cilat janë edhe lëvizja e kufizuar e kokës, dhembja e kokës, të pështjellët në stomak dhe marramendja.

Mirëpo, nëse është e lidhur me dhembjen e gjoksit, duarve dhe të pjesëve të ndryshme të kokës, ajo mund të jetë pesë e simptomës së osteoporozës së qafës.

Masazhi i mirë mund të zbutë dhembjen dhe vështirësitë në masë të konsiderueshme, transmeton Telegrafi.

Masazhi i qafës është shumë i thjeshtë të bëhet dhe zgjat vetëm pak minuta. Mund ta bëni edhe 2-3 herë në ditë.

Ja si duhet ta bëni drejt këtë masazh, i cili do t’jua përmirësojë qarkullimin e gjakut dhe gjendjen e përgjithshme të organizmit:

Merrni vaj për masazh dhe qiteni në qafë dhe në supe duke fërkuar lehtë me të dyja duart.

Lehtë fërkoni pjesën midis qafës dhe supeve lart-poshtë, pastaj bëni masazh pjesës nën supe afër shpatullës.

Përsëriteni këtë proces nga ana tjetër. Kaloni në masazhin e qafës ashtu që lehtë të përfshini një herë me njërën dorë dhe pastaj me dorën tjetër nga prapa.

Me dy gishta kapeni lëkurën e qafës dhe shtrëngojeni një herë me njërën dorë pastaj me tjetrën.

Me të dyja duart me maja të gishtave shtrëngoni lëkurën e qafës.

Me nyje të gishtave të të dyja duarve shtrëngoni pjesët anësore të qafës.

Shtrëngoni pjesët anësore të qafës me gishta të të dy duarve.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *