Kuize

Për sa kohë mund ta zgjidhni këtë detyrë?

Detyra është e thjeshtë, sepse zgjidhet sipas sistemit të serive. Por, ka të atillë që thonë se vetëm 10 për qind e njerëzve e kanë gjetur përgjigjen e saktë! Jeni të gatshëm për ta sfiduar veten?

Enigma matematikore. A i zgjidhni dot?

Pavarësisht karakterit kompleks shkencat matematikore janë ndër shkencat më të bukura të historisë. Çdo qoshe e universit tonë që nga veprimi më i thjeshtë, tek muzika dhe deri në galaksi janë të orkestruara nga ligjet e matematikës, të cilat veprojnë si forca rregulluese në kozmos. Matematika është më shumë se formulë dhe ekuacion. Kjo shkencë ka sfida mendore dhe paradokse që shqetësojnë njerëzit më të shquar. Çfarë kanë këto lojëra

Kush e di zgjidhjen?

Jeni të mirë në matematikë? Le të jetë atëherë kjo një sfidë për ju. Tre barazime i keni paraprakisht, sa mendoni se duhet të jetë numri për barazimin e fundit? Na tregoni në komente dhe sfidoni miqtë tuaj.

Kush e di përgjigjen e kësaj pyetje logjike?

Jeni të gatshëm për ta sfiduar veten me këtë pyetje logjike brenda 30 sekondave? Sa është vlera e këndit që formojnë dy akrepat e orës kur ora të shënojë 15:15? Na tregoni përgjigjen tuaj në komente. /Humanheyday.com/

Pyetje logjike: Imagjinoni sikur jeni…

Jeni të gatshëm për të luajtur një lojë në mendjen tuaj? Një pyetje logjike të cilën pritet ta zgjidhni brenda dhjetë sekondave: Imagjinoni sikur jeni në një dhomë që nuk ka dalje, nuk ka dyer as dritare, pra është e mbyllur në të gjitha anët. Si mund të largoheni nga aty? E dini përgjigjen? Merrni më shumë kohë nëse ju duhet…/lajmi.net/

Pyetje logjike

A mund ta zgjidhni këtë detyrë për një minutë? Shikoni më poshtë dhe na tregoni cila është përgjigja e saktë. 2×5=12 3×6=21 4×7=32 5×8=? /humanheyday.com/

A e gjeni miun mes këtyre lepujve?

Çfarëdo që jeni duke bërë, koha është për të marrë një pushim të shkurtër dhe të testoni shikimin tuaj. Mund ta gjeni miun mes  këtyre lepujve? Nëse po, na tregoni në komente. Keni 10 sekonda kohë për të sfiduar veten.

Kuiz: Nëse vajza e Veronikës është...

Në një ditë si kjo, pyetjet logjike janë mënyra e duhur për të mbajtur mendjen aktive, shkruan heyday. Keni dëshirë ta sfidoni veten? Si mendoni se është përgjigja e saktë? /humanheyday.com/  

Si është përgjigja?

Lojëra të tilla logjike veçse na tundin mendjen dhe na bëjnë të mendojmë më thellë duke u larguar nga rutina, shkruan heyday. E tillë është edhe kjo lojë, me kuaj, patkoj e çizme të cilat japin shifra të ndryshme. Ju duhet ta gjeni secili prej tyre çfarë numri ka në mënyrë që ta përfundoni detyrën të saktë. Jeni të gatshëm për t’u sfiduar? /humanheyday.com/

Pyetje logjike

Problemet matematikore vetëm se ju aftësojnë më shumë mendjen tuaj. Jeni të gatshëm për ta sfiduar veten? Shikoni më poshtë dhe na tregoni cila është përgjigja e saktë. 2×5=12 3×6=21 4×7=32 5×8=? /humanheyday/