Kush janë më të mençur, macet apo qentë?

Edhe pse pronarët e kafshëve shtëpiake shpesh tregojnë ndodhi me të cilat duan të dëshmojnë se macet janë më të mençura se qentë, ka pak prova shkencore për t’i verifikuar këto pretendime. Një vështrim i thjeshtë në strukturën e trurit të këtyre kafshëve mund të na zbulojë shumë për inteligjencën e tyre. Truri i familjes së maces është sa 0.9 për qind e peshës së tyre trupore, ndërsa kjo përqindje

Ky film i animuar është shumë i fuqishëm. I krijuar nga Daniel Martinez Lara dhe Rafa Cano Mendez, tregon pikërisht artin që ua siguron njerëzve një perspektivë të re të së vërtetës dhe i bën ata të mendojnë ndryshe. Përveç ilustrimit të monotonisë dhe mediokritetit të shoqërisë, ilustron gjithashtu se si sistemi vret kreativitetin tonë, si nderon konformitetin dhe bindjen, ndërkaq diskrediton kreativitetin dhe personalitetet unike. Megjithatë, ajo që është

Si sulmon një dhelpër në Antarktikë

Në kohë të verës, kur temperaturat janë të nxehta tërë ditën, zogjtë pinguinë janë shpezët të cilat e pushtojnë vendin. Zakonisht ata rrinë në shkëmbinjë për t’u mbrojtur nga dhelprat, transmeton heyday. Mirëpo, një dhelpër e uritur mund të bëjë çmos për të marrë ushqimin e saj. Fillimisht dhelpra tenton që t’i ndjekë, mirëpo zakonisht kjo mënyrë nuk i funksionon, prandaj e përdorë metodën të cilën e karakterizon. Fshihet mes

Një labirint i publikuar së fundmi në internet dhe që po qarkullon në masë të madhe nëpër rrjetin social Twitter, ka habitur të gjithë ata që kanë pasur rastin ta shohin dhe që nuk po arrijnë të gjejnë përgjigje. Në të shfaqen katër filxhanë të kafesë, derisa mbi ta është një enë e madhe e mbushur me kafe ku përmes disa gypave kalon kafeja, transmeton Telegrafi. Por, askush nuk po

Zuri beben që po binte nga shtrati, derisa mbante në duar binjakun tjetër (Video)

Babai i paemëruar nga Shtetet e Bashkuara, ka treguar aftësi të mahnitshme shkathtësie derisa po kujdesej për të bijtë e tij binjakë. Derisa po e luhaste njërin në krah, fëmija tjetër u rrotullua dhe po rrëzohej, por ai ishte i shpejtë dhe e kapi para se të përplasej në dysheme, transmeton Telegrafi. “Supernëna tani e ka një konkurrencë prej këtij superbabai” si dhe “është ndjenja prindërore, që e shtyri të

Related image

Nëse shumëzimi i tre katrorëve të kuq ka rezultat numrin 27. Shumëzimi i tre trekëndëshave të gjelbër dhe një katrori të kuq ka rezultat numrin 24. Shumëzimi i një katrori të kuq, një trekëndëshi të gjelbër dhe dy rrathëve të kaltër ka rezultat numrin 96. Sa bëjnë mbledhja e një rrethi të kaltër me katrorin e kuq dhe shumëzim të një trekëndëshi të gjelbër? /Heyday/

Babai nuk ka para ta çojë vajzën në “Disneyland”, ja çfarë krijon në shtëpi

Një “epic win” i vërtetë, ai i një babai që nuk kishte para për të plotësuar dëshirën e vajzës së tij të vogël. Fëmija ëndërronte të shkonte të vizitonte “Disneyland”, por familja e saj nuk kishte mundësi për një udhëtim kaq të shtrenjtë dhe kështu babai i saj, arriti të gjejë një zgjidhje alternative. Pak para, por shumë ide gjeniale për burrin, që e ka futur vajzën në një govatë

Ndryshimi i klimës në Arktik tashmë është i pandalshëm

Ndryshimi i klimës po bëhet gjithnjë e më i ndjeshëm në arqipelagun norvegjez Spitzbergen. Temperatura mesatare vjetore në vitin 2016 ishte rreth zero gradë, rreth shtatë gradë më shumë se normalja në këtë rajon. Përderisa Arktiku ngrohet dy deri në tri herë më shpejt se pjesa tjetër e Tokës, pasojat e ndryshimit të klimës në Spitzbergen janë shumë evidente. Toka përjetësisht e ngrirë po shkrihet, thuhet në shkrimin që sot