Foto e Ditës

Ushqimi i ngrirë!

Peshkatari duke gjuajtur për ushqim në liqenin e ngrirë të Beysehir, Turqi. Fotografi Seyit Konyali, i cili ka realizuar foton, thotë se në dimrin e fundit, liqeni ishte i ngrirë për dy muaj. /Heyday/

Ura 'Akashi Kaikyo', më e gjata në botë

Ura Akashi Kaikyo e cila lidhë ishullin Awaji me Honshu, ishullin më të madh japonez është hapur me 5 prill të vitit 1998, shkruan national geographic, transmeton heyday. Ura është pothuajse 2.5 milje e gjatë dhe rreth 23 mijë makinë kalojë nëpër të çdo ditë.  Mban rekordin si ura më e gjatë në të gjithë botën. /Heyday/

Sezona e zogjve Flamingo

Qdo vit, në sezonën e fund-gusht deri në fillim të tetorit,  liqeni i Kenisë, Bogoria, ka një fluks turistësh. Por vizitorët nuk janë njerëz, ata janë flamingë. Qindra mijëra flamingë të vegjël dynden në ujërat më të ulëta të liqenit Bogoria para fillimit të sezonit me shi. Gjatë kësaj periudhe, kjo zonë është shtëpia e kopesë më të madhe të flamingave më të vegjël në botë. /Heyday/

Fëmijët luajnë në ujërat jashtë stacionit në Jodhpur, Rajasthan, Indi

Pjesa e fundit, e quajtur Toorji ka jhalra, është ndërtuar në vitet 1740 dhe mbetet një destinacion popullor sot për turistët dhe vendorët. Fotografi Shyam Prasad S. shpjegon, “Arkitektura e kësaj hapësire është aq unike dhe uji është aq i pastër sa shumë njerëz vijnë për të relaksuar trupat e tyre dhe për t’u kthyer përsëri në jetën e tyre të zënë.”