Shëndeti

Nëse i jepni kufjet tuaja dikujt tjetër rrezikoni shumë

Në kufje gjendet një element i quajtur cerumeni, një produkt i gjëndrave ceruminale dhe gjëndrave të djersës të përzier me qeliza të vdekura të lëkurës, veshëve, baktere dhe papastërti nga veshi. Vetëm imagjinoni se çfarë ka të bëjë me to, nga qelizat e ngordhura deri te dylli nga veshët dhe bakteret. Është jashtëzakonisht e rëndësishme që rregullisht të pastroni kufje për të zvogëluar rrezikun e infektimit. Përdorimi i kufjeve gjatë

5 zakone shumë të dëmshme sa dhe pirja e duhanit

Pirja e duhanit është zakon i keq dhe miliona njerëz në botë shpenzojnë shuma të mëdha të parave për largimin e varshmërisë sepse duhani i dëmton mushkëritë, shkakton kancerin dhe shumë sëmundje tjera. Edhe pse nuk është kontestuese se pirja e duhanit është e dëmshme, mbi të gjitha sa i dëmshëm është ky zakon shkruan qartë edhe në vetë paketimin e cigareve, ka edhe gjëra tjera që janë, besoni apo

Fakte themelore rreth të të ushqyerit me gji

Pse të ushqyerit me gji është zgjedhja më e mirë? Ju urojmë për vendimin që të ushqeni foshnjën tuaj me gji. Me këtë vendim, ju po i ofroni foshnjës tuaj fillimin më të mirë të mundshëm të jetës së saj. Por të ushqyerit me qumësht gjiri është shumë më tepër sesa vetëm një mënyrë e të ushqyerit. Kjo ju ndihmon juve të lidheni me foshnjën tuaj, duke ju lejuar që

Jo vetëm djersa, të gjitha gjërat që shkaktojnë aroma të këqija

Aromë e keqe pas një darke me bazë hudhrën? Djersë e pakëndshme pas një sesioni në palestër? Shumë faktorë që shkaktojnë erë të pakëndshme janë të njohur dhe të zakonshëm, por ka të tjerë që nuk i prisnim. Disa këshilla se si ta zgjidhim problemin. Nuk thaheni mirë pas dushit Tharja e shpejtë pas një dushi mund të përfundojë duke shkaktuar probleme gjatë ditës. Kjo ndodh për shkak se lagështia

Ushqimet perfekte për të djegur yndrynat

Ata që luftojnë me mbipeshën dhe obezitetin janë të vetëdijshëm për rëndësinë e ushqimit në momentin e dobësimit. Është e vërtetë që duhet një ekuilibër mes ushqimit dhe stilit të jetesës, por vaktet janë kryesoret. Sigurisht që nuk ka ndonjë ushqim “mrekullibërës” në gjendje të djegin yndyrnat e trupit, por “stimulojnë” metabolizmin për të lehtësuar këtë proces kompleks. Thelbësore është të kuptoni se objektivi është arritja e një peshe të

Ja si ta trajtoni Astmën pa medikamente

Astma është një sëmundje e frymëmarrjes që shkaktohet nga ekspozimi ndaj ngacmuesve mjedisor ose stresi. Sëmundja është episodike, karakterizohet nga përkeqësime të ndërmjetësuara nga periudha asimptomatike. Shumica e atakeve janë kohëshkurtra, nga disa minuta deri në orë. Astma vjen si rezultat i ndërveprimit të predispozitës gjenetike dhe stimulit ambiental. Mekanizmi baze i mbi ndjeshmërisë bronkiale nuk është i njohur, por njihen faktorët që stimulojnë astmën: Alergjen,sikur polenet, pluhuri i shtëpisë,

E vërteta e pamohueshme mbi yndyrnat!

Yndyrat jo vetëm që nuk janë përgjithësisht të dëmshme, por ekziston një diapazon i tërë i tyre pa të cilat thjesht organizmi nuk do të mbijetonte. Yndyra të tilla trupi ynë nuk mund të prodhojë, prandaj patjetër duhet t’i marrim me ushqim, të cilat i quajmë yndyra esenciale apo thartinë esenciale yndyrore. Kur përmendim yndyrat menjëherë shumica e njerëzve mendojnë në pjesën negative të ushqimit. Megjithatë, yndyrat janë të pashmangshme

4 ushqime që të bëjnë të lumtur!

Përgjegjës për ushqimin që konsumojmë jemi vetëm ne. Ushqimet e duhura na ndihmojnë për të qenë sa më të shëndetshëm. E megjithatë edhe ata që janë perfektë me përmasat e tyre fizike, e po aq fanatikë në mënyrën e të ushqyerit shëndetshëm, nuk i kanë shpëtuar tundimit për të ngrënë ushqimet jashtë “listës”. Por ja që shkenca na tregon se janë disa ushqime, ndonjë madje edhe nga ata të ndaluarat,

Mrekullitë e qepës për trupin tonë

Qepët janë përdorur për trajtimin e një numri të lartë shqetësimesh shëndetësore. Kjo pasi vetitë e tyre antimikrobiale dhe antiseptike janë veçanërisht të mira për të luftuar sëmundjet e zakonshme si infeksionet e veshit dhe plagët e vogla. Infeksionet e veshit: Për të kuruar infeksionet e veshit, prisni qepët imët dhe i vendosninë një napë të palosur në dysh. E vendosni napën sipër veshit që ju dhëmb duke e fiksuar