Bill Gates

Shtatë parashikimet më të mëdha të Bill Gates

Mund të jetë nga nevoja e mendimit në perspektivë ose nga frekuentimi i rrjeteve të një niveli të lartë, gjithsesi Bill Gates më shumë se për pasurinë është i njohur për vizionin e tij të ftohtë për të ardhmen. Milioneri, babai i Microsoft-it ka bërë parashikime të goditura (në vitin 1999 kishte cekur përhapjen e smartfonëve dhe median sociale). Ja disa nga parashikimiet që ka sjellë kohët e fundit dhe

Bill Gates tregon pse është kaq i suksesshëm

Bill Gates u bë pjesë e Reddit, në sesionin “Më pyesni çdo gjë”, ku iu përgjigj një sërë pyetjesh, duke filluar nga mendimet e tij mbi ndryshimet klimatike në birrën e tij të preferuar. Megjithatë, përgjigjia më interesante e miliarderit, ishte se si u bë aq i suksesshëm dhe i pasur. “Më ka ndihmuar shumë edukimi i mirë, shkolla publike nga klasa e gjashtë dhe më pas shkolla private ku

Bill Gates beson se bota do të ishte shumë më e mirë nëse miliona njerëz do të lexonin këtë libër…

Nëse Bill Gates di gjë tjetër përveç teknologjisë, janë padyshim librat. Krijuesi i Microsoft-it i kushton të paktën një orë në ditë leximit, dhe përmes kësaj rutine, lexon deri diku rreth 50 libra në vit. Kështuqë kur Gates ju rekomandon një libër, mund të supozoni se ai e di se për çka po flet. Kur ai thotë se miliona njerëz duhet të lexojnë një libër në veçanti, atëherë, gjejeni këtë

Bill Gates thotë se kjo është arsyeja pse është kaq i suksesshëm

Bill Gates u bë pjesë e Reddit, në sesionin “Më pyesni çdo gjë”, ku iu përgjigj një sërë pyetjesh, duke filluar nga mendimet e tij mbi ndryshimet klimatike në birrën e tij të preferuar. Megjithatë, përgjigjia më interesante e miliarderit, ishte se si u bë aq i suksesshëm dhe i pasur. “Më ka ndihmuar shumë edukimi i mirë, shkolla publike nga klasa e gjashtë dhe më pas shkolla private ku

Gjashtë këshillat që Bill Gates ka për studentët

Bill Gates nuk ka qenë një nxënës model. Por si njeriu i dytë më i pasur në botë, ai i di disa gjëra kur flitet për suksesin. Bashkëthemeluesi i Microsoft ka dhënë këshilla për studentët gjatë viteve përmes intervistave, fjalimeve të hapura dhe rrjeteve sociale. Këto janë disa nga këshillat më të zgjuara nga Gates për ata që do të përballen me botën e vërtetë. Inteligjenca Artificiale, energjia dhe shkencat

Sa libra në vit i lexon Bill Gates?

Sa libra i lexoni brenda një viti? Një në muaj? 10, 15, 25, 50??? Sipas një studimi të bërë në vitin 2013 nga “Pew Research Center”, mesatarisht një amerikan i lexon 5 libra në vit. Kjo nuk duket shumë, mirëpo njerëzit janë të nxënë! A e dini se kush është shumë i nxënë? Bill Gates, bashkëthemeluesi i Microsoftit dhe njëriu më i pasur në botë. Por, për të leximi është jashtëzakonisht