dhurimi i gjakut

Pse gjaku i këtij burri ndihmoi miliona fëmijë?

Një burrë në Australi ka ndihmuar më shumë se 2 milionë fëmijë duke dhuruar gjakun e tij, nga i cili krijohet një medikament që parandalon problemet tek të porsalindurit. Po përse është ky gjak kaq i veçantë dhe si funksionon medikamenti tek fëmijët? Burri 81 vjeçar, James Harrison ka dhuruar gjak për 60 vite dhe ka realizuar dhurimin e tij të fundit në 11 maj. Disa herë e thërrasin “njeriu

Gjaku: Përse duhet ta dhurojmë atë dhe disa fakte që duhet t’i dini

Gjaku është komponenti përmes të cilit qelizat dhe indet e trupit mbahen në marrëdhënie me njëra-tjetrën. Substancat ushqyese, përfshi këtu edhe oksigjenin, kalojnë përmes gjakut, materialet e padobishme, acidi karbonik, kalojnë nga indet në gjak. Kjo lidhje e vazhdueshme furnizon indet me energji dhe lejon daljen e materialeve të padobishme. Donacioni (dhurimi) i gjakut është përdorur tek njerëzit me probleme madhore shëndetësore siç është kanceri, sëmundja e zemrës, stomakut dhe

Të dhëna mbi dhurimin e gjakut. Pse na bën heronj?

Dhurimi i gjakut është mënyra e vetme e përftimit të tij, pasi ende nuk është siguruar një rrugë e prodhimit të gjakut në mënyrë laboratorike. Qelizat e gjakut nuk janë mundur të krijohen në laborator, ndaj kjo gjë e bën dhurimin e gjakut, mënyrën e vetme të përftimit të tij për sigurimin e nevojave për gjak. Transfuzioni i gjakut ka një vlerë shumë të madhe në pacientët me patologji malinje,