dobesimi

E njihni kurën fantastike të ujit për t’u dobësuar?

Sa përpjekje po bëni për të humbur kilet e tepërta? Ndoshta dhe po lodheni nga dieta që ndiqni. Nëse po kërkoni zgjidhje të tjera, qoftë dhe më të lehta, ajo e ujit ndoshta është për ju. Keni dëgjuar të flitet ndonjëherë për të? Kjo terapi dobësuese është bërë popullore në botën perëndimore vitet e fundit, por prej kohësh është e njohur në Japoni. Çfarë konsiston kura e ujit? Edhe kura

Për t’u dobësuar rrini në këmbë

Një studim i ri i publikuar në Journal of Preventive Cardiology zbuloi se qëndrimi në këmbë për 6 orë në ditë eviton shtimin në peshë, madje edhe ndihnon në rënie të saj. Koha e zgjatur e qëndrimit ulur është e lidhur me epideminë e obezitetit, me sëmundjet kardiovaskulare dhe me diabetin. Autorët e studimit nga Klinika Mayo sinjalizojnë që europianët ulen deri në 6 orë në ditë duke përfshirë edhe