libri

Libri: Historia e shpikjes më magjike

“Për t’i mbijetuar zhdukjes, libri ka ditur të ndryshojë; që nga pllakat e argjilës deri tek digjitalizimi. Në këtë mënyrë mbetet një mjet dominues i transmetimit të dijes” Nga Ana Sofía Ramírez Heatley Edhe pse një koncepti i librit është një numër i caktuar faqesh brenda një kopertine, librat kanë marrë forma kaq të ndryshme që përfshijnë edhe mungesën e faqeve, mundësinë për t’u hapur apo rishkrimi madje edhe ndërveprimi

Bill Gates beson se bota do të ishte shumë më e mirë nëse miliona njerëz do të lexonin këtë libër…

Nëse Bill Gates di gjë tjetër përveç teknologjisë, janë padyshim librat. Krijuesi i Microsoft-it i kushton të paktën një orë në ditë leximit, dhe përmes kësaj rutine, lexon deri diku rreth 50 libra në vit. Kështuqë kur Gates ju rekomandon një libër, mund të supozoni se ai e di se për çka po flet. Kur ai thotë se miliona njerëz duhet të lexojnë një libër në veçanti, atëherë, gjejeni këtë

Disa thënie të mrekullueshme për librin

 “Ja pra, këtë mrekulli të bëjnë librat: Të lejojnë të udhëtosh, pa i lëvizur fare këmbët” –Jhumpa Lahiri “Nëse lexon vetëm librat që po lexojnë gjithë të tjerët, prit që të mendosh vetëm ato gjëra që mendojnë gjithë të tjerët” – Haruki Murakami “Njeriu, qoftë ai zotëri apo zonjë, që nuk gjen kënaqësi në një roman të bukur, duhet të jetë padyshim idiot i patolerueshëm” – Jane Austen “Një libër

Ky libër mund të lexohet vetëm përmes zjarrit

Një edicion i ri i klasikes së Ray Bradbury, kërkon ngrohje ekstreme në mënyrë që të lexohet. Kështu ka realizuar këtë vepër koleksionuesit Quentin Bodin, Luc de Fouquet dhe Lucas Meyer nga shtëpia e dizajnuesve grafikë Super Terrain, e themeluar në 2014-të. ”Fahrenheit 451”  tregon historinë e një të ardhme dystopiane, ku librat janë nxjerrë jashtë Ligjit dhe janë shkatërruar nga zjarrfikësit. Megjithatë duket se koleksionuesit nga Franca kanë bërë

Dëshironi të jetoni më gjatë? Lexoni libra!

Librat e kanë fuqinë të na bëjnë të qeshim dhe të qajmë. Por çka nëse ato sjellin përfitime shëndetësore, gjithashtu? Siç raporton World Economic Forum, 3,600 njerëz  të moshës 50 vjeç kanë marrë pjesë në një studim nga universiteti Yale. Ata të cilët lexojnë më shumë se 3.5 orë në javë jetojnë dy vjet më gjatë se sa ata të cilët nuk lexojnë fare, transmeton heyday. Studimi vazhduar për plot

Rëndësia e leximit të librave me zë të lartë për fëmijën tuaj

  Foshnjat mësojnë nga çdo aktivitet i prindërve. Edhe fëmijët e vogël që nuk janë në gjendje për të kuptuar gjuhën, e kuptojnë shpesh tonin e personit i cili i drejtohet atyre. Nëse dikush shikon me zemërim fëmijën, ai do të fillojë të qajë. Në mënyrë të ngjashme, në qoftë se jeni duke biseduar me fëmijën apo duke lexuar libër me zë të lartë, fëmija nuk mund të kuptojë përmbajtjen

10 libra të famshëm që janë shkruar nën ndikimin e kokainës

Zakonisht, ne trajtojmë lehtësisht muzikantë, drejtorë dhe aktorë që kanë zakone të këqija si një gjë e përditshme. Ata janë njerëz krijues pas të gjithave. Megjithatë, kur bëhet fjalë për shkrimtarët, të cilët janë gjithashtu krijues, për ndonjë arsye nuk mendojmë se është në rregull që ata të kenë të njëjtat zakone Bright Side vendosi të kërkonte shkrimtarët të cilët i shkruanin librat e tyre derisa ishin të varur nga