muskujt

Zbuteni dhimbjet e muskujve!

Nëse pas një kohe të gjatë të aktiviteteve të reduktuara ose të ndërprera plotësisht, filloni që të ushtroni në mënyrë intensive dhe nëse nuk jeni parapërgatitur, dhimbja në muskuj do të jetë e pashmangshme. Pothuajse nuk ekziston ndonjë person që nuk e ka përjetuar një gjë të tillë, ndërsa ju kujtohet mirë që të nesërmen nuk kanë mundur të dalin nga shtrati ose që me mund të madh i kanë

Çfarë është Pilates?

Metoda Pilates është një sistem trajnimi i zhvilluar në fillim të shekullit të 20-të nga Joseph Pilates, me frymëzim nga disiplina të lashta orientale si Yoga në Indi dhe Do-In në Japoni. Ky është një program stërvitjeje që fokusohet në muskujt posturalë. Ata muskuj që ndihmojnë në mbajtjen e trupit të balancuar dhe që janë thelbësor për të mbështetur shpinën. Në veçanti, ushtrimet Pilates ndihmojnë të fitoni vetëdijen e frymës

Ushtrimet e forcës jo vetëm se ndërtojnë muskuj, por edhe e luftojnë depresionin

Përveç efekteve në shëndet fizik, ushtrimet fizike sjellin përfitime edhe në shëndetin mendor. Hulumtuesit për një kohë të gjatë e kanë ditur se ushtrimet aerobike në mënyrë të dukshme i zvogëlojnë simptomat e depresionit pa shkaktuar ndonjë efektet negativ anësor, transmeton Telegrafi. Por tani, sipas studimeve të reja, hulumtuesit thonë se edhe ushtrimet e rezistencës mund të ndihmojnë në trajtimin e depresionit. Në fakt, nga analizat e tyre rezulton se

Kardio-trajnimet për ndërtim të muskujve

Shikoni sa është optimal kardio-trajnimi derisa punoni në ndërtimin e masës së muskujve. Nëse shmangni shiritin e vrapimit në hark të gjerë dhe ekskluzivisht bëni galiç nga frika e katabolizmit të muskujve, mund të thuhet që i bëni shërbim të keq organizmit tuaj. Aq më tepër, kombinimi i trajnimit për këmbë midis ushtrimeve me pesha dhe trajnimet vrapuese do t’jua shtojë masën e muskujve këmbëve tuaja për 28 për qind.