neuroshkencetaret

Stresi bën që t’i pranoni më qetë lajmet e këqija

Stresi mund t’ju lë ndjenjën e të qenit i ngatërruar, egërsuar por edhe i humbur.Megjithatë, një studim i ri habitshëm ka gjetur se stresi siguron qartësi në disa situate. Ai i bën njerëzit më të mirë në pranimin e ndonjë lajmi të keq.Neuroshkencëtarët në Universitetin e Kolegjit të Londrës studiuan zjarrfikësit në Kolorado përditë, nga larja e kamionëve dhe ushqimeve të gatimit, për t’iu përgjigjur një emergjence. Ata u kërkuan

Drita e zbehtë mund të na bëjë më budallenj

Një kërkim pioner i një ekipi neuroshkëncëtarësh nga universiteti i Miçiganit ka arritur në përfundimin se të kalosh shumë kohë në dhoma ose zyra me pak dritë mund të ndryshojë strukturën e trurit dhe të dëmtojë aftësinë tonë për të mësuar dhe kujtuar. Shkencëtarët studiuan trurin e minjve afrikanë, që ky lloj ashtu si njerëzit fle natën, pasi i ekspozonin në dritë të zbehtë dhe të fortë për 4 orë