truri

Si të forconi trurin tuaj?

Niveli i lartë stresit ka bërë që njerëzit të jetojnë jo natyrshëm dhe  po ashtu e gjithë kjo ka ndikuar në sistemin e tyre imunitar. Ky stres mund të ndikojë duke shkaktuar ndjenja ankthi dhe madje edhe depresioni. Pastaj ato shkaktojnë “harresa, konfuzion, vështirësi në përqendrim dhe probleme të tjera që pengojnë aktivitetet tuaja të përditshme”. Kjo qon tek humbja e memories, dhe stresi vazhdon të shkaktojë edhe dëme të

Realizohet mbajtja gjallë e truve jashtë trupit

Një kërkim shkencor i udhëhequr nga neuroshkencëtari Nenad Sestan nga universiteti i Jeillit u prezantua në 28 mars në një takim të institutit të shëndetit. Ky takim kishte për objektiv trajtimin e disa etikave të lidhura me avancimet e fundit në shkencën e trurit. Në këtë takim Sestan shpjegoi se kishin marrë në studim 100 -200 tru të derrit nga një thertore dhe se ata përdorën pompa, ngrohëse dhe gjak

Ja cilat gjëra e dëmtojnë trurin?

Shëndeti mendor pa dyshim që ka rëndësi jetike në mirëqenien e njeriut.Për atë, ju ftojmë të lexoni disa situata me të cilat mund të dëmtoni trurin tuaj, e që disa prej tyre në pamje të parë nuk duken edhe aq me peshë. Mungesa e mëngjesit: njerëzit të cilët nuk hanë mëngjes, si pasojë do të kenë sasi të vogël të sheqerit në gjak.Sjelljet e tepruara: shkaktojnë forcim të arterieve të trurit, gjë që

Ushtrimet aerobike janë po aq të mira për trurin sa janë edhe për zemrën

Dëshironi një mënyrë natyrale për ta rritur disponimin, përmirësuar kujtesën dhe për ta mbrojtur trurin nga sëmundjet që ndërlidhen me moshën? Atëherë, lëvizni, transmeton Telegrafi. Një numër i madh i hulumtimeve, duke përfshirë edhe disa studime të këtij viti, sugjerojnë se çdo lloj i ushtrimeve fizike që jua rrit pulsin e zemrës dhe ju nxitë të lëvizni dhe djersiteni për një periudhë të konsiderueshme kohore – pra ushtrimet aerobike –

5 ushqimet që zhvillojnë trurin e fëmijëve

Për prindërit është e rëndësishme që të njihen ushqimet e shëndetshme që mund të zhvillojnë trurin e një fëmijë. Është thelbësore që çdo ushqim që konsumojnë të dimë se cilat janë vlerat e tij, transmeton portali arbresh.info Më poshtë do të gjeni 5 ushqimet e shëndetshme që ndihmojnë në zhvillimin e trurit të fëmijëve. Vezët Proteinat dhe vlerat ushqyese në vezë ndihmojnë fëmijët të përqendrohen. Vezët janë të pasura me Omgesa-3

Bletët e mjaltit ndihmojnë studimin e trurit të njeriut

Hulumtimi i ri, i botuar në revistën Scientific Raportes, studion sjelljen e kolonisë së bletës së mjaltit dhe gjen se ajo i bindet të njëjtat ligjeve si truri i njeriut kur ballafaqohet me stimuj dhe duhet të marrë një vendim. Hulumtimet e reja sugjerojnë se në shumë mënyra, bletët janë si neuronet. Studimi sasior i mënyrave në të cilat truri ynë i përgjigjet stimujve fizikë mban emrin e psikofizikës. Psikofizika

Si ndikojnë kaloritë në funksionimin dhe shëndetin e trurit?

Konsumi i ushqimeve me sa më pak yndyrna ruan shëndetin e trurit, veç të mirave të tjera që sjell. Ky është përfundimi i arritur pas një studimi nga Qendra Mjekësore e Groningenit në Holandë.  Sipas studimit, një dietë me më pak kalori ul inflamacionin tek qelizat e trurit të quajtura microglia. Studimi është realizuar tek disa minj. Drejtuesi i grupit të hulumtuesve Bart Ehen deklaroi se “u konstatua se inflamacionet

Procesi i ligjshëm në vetëm pesë shtete, vritet personi që truri i tij të jetojë përgjithmonë

Miliarderi 32 vjeçar, Sam Altman po paguan 10.000 $ për t’u vrarë kështu që përmbajtja e trurit të tij të mund të ruhet në mënyrë digjitale dhe të ruhet përgjithmonë. Altman dëshiron të ngarkoj trurin e tij në internet dhe të jetojë përgjithmonë. Ky proces që kryhetnga kompania ‘Nectome’ është i ligjshëm vetëm në pesë shtete, pasi ky proces është 100 për qind fatal dhe është i ngjashëm me vetëvrasjen,

Shkencëtarët drejt zbulimit të pavdekësisë

Dhjetë mijë dollarë për të ruajtur trurin. Ky është zbulimi i një kompanisë, Nectcome, e themeluar nga dy ish-studentët e Boston Mit, e cila do të paraqitet për investitorët e Y Combinator, një përshpejtues i njohur i nisjes së Silicon Valley. Projekti i paraqitur nga dy shpikësit premton “jetë të përjetshme” për një të ardhme në të cilën do të ekzistojnë kushtet për të marrë të gjithë informacionin e lëndës

Agjërimi mbron trurin

Agjërimi mund të ruajë shëndetin e trurit, sugjerojnë studimet e reja. Një dietë me yndyra të ulët që përfshijnë 40 për qind të kalorive të vogla se sa rekomandohet zakonisht, kanë reduktuar inflamacionet në qelizat e trurit të minjve, tregon një studim i fundit. Një plan i tillë i konsumimit të ushqimeve po ashtu përmirëson funksionin e qelizave të trurit, thonë studiuesit. Autori i studimit, Bart Eggen nga Universiteti Medical