vetite

Qershitë, këto janë vlerat e mrekullueshme ushqyese të tyre

Origjina e lashtë e pemës së qershisë është ajo aziatike, ndërsa më vonë ajo ka mbërritur edhe në Europë. Ajo ka jo vetëm vlera të larta ushqyese për organizmin tonë, por përbën edhe një arsye të fortë për të tërhequr vëmendjen tonë, sidomos gjatë periudhës së çeljes së luleve, kur edhe bukuria e pemës së qershisë është më e madhe. Është frut i kësaj stine dhe është mirë ta konsumoni

Gjashtë veti që ”vrasin” imunitetin!

Imuniteti është mekanizëm mbrojtës i organizmit tonë, ndërsa sjellja jonë, si dhe shprehitë mund ta dëmtojnë shumë. Mendoni mirë për veprimet tuaja të përditshme dhe zbuloni gjashtë vrasësit e qetë më të mëdhenj të imunitetit. Vetmia Hulumtimet kanë treguar se si njerëzit të cilët nuk kanë jetë aktive shoqërore dhe shumë rrallë kalojnë kohën me miq apo me kolegë, më shpesh janë të sëmurë nga virozat dhe sëmundjet bakteriale për

Kikirikët parandalojnë humbjen e kujtesës

A e dinit se kikirikët përmbajnë më shumë antioksidantë se karotat dhe mollët? Kikirikët janë të pasur me kalcium që ndihmojnë për forcimin e kockave dhe hekur që ndihmon kundër anemisë. Vetitë shëndetësore të kikirikëve Kikirikët përmbajnë sasi të madhe proteinash gjë që e bën atë një ushqim te preferuar të atyre që merren me body-building si dhe për ata që janë të dobët dhe nën peshë.Kikirikët jane një burim