Zvicër

Diamanti 300-vjeçar shitet 6,7 milionë dollarë

Diamanti historik “Blu Farnese’’ prej 6,16 karatësh është shitur në një ankand në Gjenevë të Zvicrës për 6,7 milionë dollarë. “Blu Farnese”, që i ishte dhuruar, në vitin 1715, Elisabeta Farneses, mbretëreshës së Spanjës, arriti një vlerë shumë të madhe, pasi fillimisht ishte vlerësuar rreth pesë milionë dollarë. Ky diamant e ka origjinën nga minierat e Golkondes në Indi, në të njëjtën minierë ku u zbulua diamanti Hope, i blerë

Furra në Zvicër ku s’mund të paguani me para

Zvicra për shumë kënd mund t’i ketë monedhat më të bukura në botë, mirëpo një furrë e re në Zurich nuk dëshiron që t’i përdorë paratë e gatshme. Furra e re Buchman është diçka e rrallë në Zvicër: biznes me pakicë që pranon vetëm pagesa në mënyrë elektronike, siç janë bitcoin, mirëpo nuk i pranon pagesat me para në dorë. “Rrethanat ishin të mira sepse në këtë zonë ka shumë

“Feedy’s i mëson zviceranët të hanë pasul e byrek

Zviceranët vijnë bashkë me kolegët e tyre shqiptarë edhe shikojnë se ata hanë ushqime tjera dhe kështu provojnë të njëjtën menu. Pastaj herën tjetër heqin dorë nga menuja ditore e zakonshme për një `pasul` apo byrek. I hapur për drekë dhe darkë gjatë gjithë vitit, restoranti ofron kuzhinë me ushqime tradicionale shqiptare dhe zvicerane të gatuara në mënyrë të përkryer nga kuzhinierët në “Feedy’s” në Regensdorf. Një ekip profesional në

Krijohet linja hekurudhore më e pjerrët në botë (Video)

Një tren në Zvicër është ndër arritjet më të mëdha të teknologjisë pasi ka trasenë më të pjerrët në botë në një resort alpin. Treni Schëyz-Stoos është bërë me një kosto prej 44.6 milionë eurosh dhe do jetë në shërbim publik që nga dita e diel. Gjatë prezantimit nga presidenti zviceran Doris Leuthard në pasditen e së premtes, u konsideruar si triumf i inxhinierisë së dizajnit modern. Treni do funksionojë